Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vb-jóslat

2009.12.07
Vb-jóslat
 
2010. június 11. és július 11. között labdarúgó-világbajnokságot rendeznek Dél-Afrikában; pénteken már a csoportbeosztást és a menetrendet is elkészítették, íme.
Van még hátra tehát hét hónap a vb kezdetéig, ám én már nem bírtam kivárni ezt az időt, belenéztem a kristálygömbömbe, és e helyütt le is írom, mi fog történni a vb-n. Aki tehát izgulni szeretne nyáron, nem ajánlott, hogy végigolvassa az alábbi szöveget; aki viszont nem hiszi, hogy én a jövőbe látok, és úgy gondolja, hogy ez csak egy félig-meddig komolyan veendő írás, nyugodtan folytassa az olvasást... :)
 
Előzmények
A vb előtti heteket a kijutott válogatottak edzőtáborozással töltötték, ám ahogy ez lenni szokott, a felkészülés egyáltalán nem sikeredett zavartalanra, és több játékos is az utolsó hetekben lejátszott barátságos meccseken összeszedett sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a tornát (vagy legalábbis került veszélybe a szereplése). Közéjük tartozik többek közt Cristiano Ronaldo, Arjen Robben vagy Franck Ribéry; az, hogy a három sérülékeny szélső nem tud egymás után három mérkőzést egészségesen végigjátszani, még senkit nem lep meg, ám a Tinilányok Kedvencének ominózus sérülése meglehetősen érdekes körülmények között következett be: a Kisasszonyfutball Megtestesítőjét ugyanis egy edzésen Pepe, klub- és válogatottbeli társa hentelte le. Végül egyébként Ronaldót a portugálok nyitómeccsére összedrótozták az orvosok...

A csoport (Dél-Afrika, Mexikó, Uruguay, Franciaország)
Június 11-én az egész világ Johannesburgra figyel: megkezdődik – a Dél-Afrika-Mexikó találkozóval – a 19. labdarúgó-világbajnokság. Magára a meccsre nem érdemes sok szót vesztegetni: mivel mindkét csapat védekezésre rendezkedik be, a találkozó vuvuzela-hangzavarba és unalomba fullad, a végeredmény 0:0. Este aztán robban a bomba: Uruguay az Ajaxszal Európa Liga-döntőt játszó, és az Európai Aranycipőről épphogy lemaradó Luis Suárez tizenegyesével megveri Franciaországot! „Megérdemelték”, „Ez jár a csalóknak” - üvölt az ír média, a francia lapok pedig a meccs után mosolyogva nyilatkozó Domenech lemondását követelik. Ezek a hangok aztán elhalkulnak, amikor a franciák könnyedén megverik Mexikót a következő körben; előzőleg Uruguay Suárez duplájával kivívja a továbbjutást, a házigazdát pedig a kiesés szélére taszítja. Az utolsó kör előtt az uruknak 6, Mexikónak és Dél-Afrikának 1-1, a franciáknak 3 pontjuk van, a csigazabálók pedig a Dél-Afrika elleni dögunalmas 0:0-lal tovább is jutnak, így hiába veri meg Mexikó a lazázó Uruguayt.
1. Uruguay - 6 pont
2. Franciaország - 5 pont
3. Mexikó - 4 pont
4. Dél-Afrika - 2 pont

B csoport (Argentína, Nigéria, Dél-Korea, Görögország)
A B csoportból mindenki Argentínát tippeli továbbjutónak, bármilyen gyengén is játszottak Maradona játékosai a selejtezőkben. Első meccsükön ugyanazt az elképzelés nélküli játékot mutatják be, mint az utóbbi időben, ám ellenfelük, Nigéria – a februári Afrikai Nemzetek Kupája bronzérmese – így sem megy ellenük sokra: egy utolsó perces tizenegyessel Messiék megszerzik a három pontot. A görögök ezután minden idők legunalmasabb 0:0-ját érik el a halovány Dél-Korea ellen, Otto Rehhagel tökéletesen elégedetten ül a kispadon. A következő meccs után aztán egyenesen a fellegekben érezheti magát a német tréner: játékosai Nigériától sem kapnak gólt, ám mivel a galambősz Nikopolidis kapus egy hosszú kirúgása átszáll az afrikai kapus feje fölött, megnyerik a meccset. Argentína a koreaiak ellen focizik egy fél órát, ám utána már csak sétatempóban passzolgatnak Riquelméék (a rekordjuk 104), sima 3:0 a vége. A már továbbjutott, és sztárjaik többségét pihentető gauchók végül – minő meglepetés – 0:0-t játszanak az ily módon szintén továbblépő görögökkel; a csoport egyetlen élvezetes meccse, a Nigéria-Dél-Korea (3:2) találkozó tehát már tét nélküli.

1. Argentína – 7 pont
2. Görögország – 5 pont
3. Nigéria – 3 pont
4. Dél-Korea – 1 pont

C csoport (Anglia, USA, Algéria, Szlovénia)
Színvonalas mérkőzésekkel kezdődik a csoport, az angolok 2:1-re verik az amerikaiakat, az Algéria-Szlovénia meccs meg 2:2-vel zárul. Az angolok aztán sokáig úgy tűnik, a többi nagyhoz hasonlóan már két kör után továbbjutnak, ám hiába vezetnek végig az észak-afrikaiak ellen, utóbbiak az 91. percben a semmiből egyenlítenek. Az usákok ezután gond nélkül verik 3:1-re a szlovénokat, és tudják, Algéria ellen egy döntetlen is elég nekik az utolsó fordulóban. Az egész vb egyik legjobb meccsén aztán kétszer is előnybe kerülnek, ám az Afrikai Nemzetek Kupáját zsinórban harmadszor megnyerő Egyiptomot pótselejtezőn búcsúztató algériaiak a második félidő derekára átveszik a vezetést. Végül az utolsó tíz percre becserélt tinisztár, Freddy Adu a 87. percben gólt lő, majd két minutummal később gólpasszt ad Donovannek – Algéria zokog, Amerika mennybe megy. Anglia ezalatt Port Elizabethben 70 percen át szenved Szlovénia ellen, végül a csereember, Jermaine Defoe mesterhármasával 4:1-re nyer.
1. Anglia - 7 pont
2. USA - 6 pont
3. Algéria - 2 pont
4. Szlovénia - 1 pont

D csoport (Németország, Ausztrália, Szerbia, Ghána)
A német-ausztrál nyitómeccsen Löw kapitány váratlant húzva a Gómez-Özil-Cacau támadótrióval kezd, az echte német Ballack így a kispadra szorul, ahova azonban nem hajlandó leülni; inkább az öltözőben a kapusedzői minőségben reaktivált Oliver Kahnnal megnézi a Jens Lehmann top 100 potyagólja című DVD-t. A pályán ezalatt Tim Wiese, a Werder kapusa is potyázik egyet, Harry Kewell távoli lövését nyeli be, majd a zsiráfgondozó Mertesackert Kassai játékvezető kiállítja, és tizenegyest ítél az ausztrálok javára. Löw és segítője ezt már nem bírják idegekkel, berohannak a pályára, amiért felküldik őket a lelátóra. A tizenegyest a Celtic-kel a skót bajnokságot óriási küzdelemben megnyerő Scott McDonald magasan fölélövi, egyes információk szerint a büntetőt követően a durbani stadion fölött ezt követően egy új ózonlyukat észleltek. Az új edző, Kahn a szünetben mégiscsak becseréli Ballackot, akit azonban egy brutális belépő után szintén kiállítanak – a következő meccset 0 ponttal, Mertesacker, Ballack és Löw nélkül kezdik a németek! Mégis mohának lesz igaza?!

A Szerbia-Ghána meccset szintén kiállítások tarkítják; a majd egy félidőt kettős emberelőnyben játszó afrikaiak azonban helyzetek tömkelegét hagyják ki, és csak 2:0-ra nyernek. A második körben a németek meglepően simán, 4:0-ra lelépik a szerbeket, Ghána pedig a már a 20. másodpercben vezetést szerző ausztrálokat 2:1 arányban múlja felül. Így nekik 6, az ausztráloknak és a németeknek 3 pontjuk van, a szerbek pedig már csomagolnak is. Végül déli szomszédaink egy szerencsés döntetlennel szertefoszlatják az ausztrál álmokat, Németország pedig Ghána legyőzésének és jobb gólkülönbségének köszönhetően megnyeri a csoportot.
1. Németország – 6 pont (gk: 6-2)
2. Ghána – 6 pont (gk: 5-3)
3. Ausztrália – 4 pont
4. Szerbia – 1 pont

E csoport (Hollandia, Dánia, Japán, Kamerun)
A hollandok esélyeshez méltón mutatkoznak be az E csoportban, Wesley Sneijder remeklésének köszönhetően 3:0-ra verik a dánokat; a másik meccsen – kisebb meglepetésre – Japán 1:0-ra legyőzi Kamerunt. A Holland Henger második meccsére sem érdemes sok szót vesztegetnünk, elég ide annyi, hogy a japánokon is simán átrobognak a narancsmezesek (szintén 3:0). A dánok az első meccs sokkjából némiképp magukhoz térve 1:1-es döntetlent harcolnak ki az afrikaiakkal. A csoportot ekkor a már továbbjutott hollandok vezetik 6 ponttal, őket követik a japánok 3, a dánok és a kameruniak 1-1 ponttal. A legesélytelenebb Kamerun aztán szenzációs, hat gólos meccsen 50 perc alatt négyet vág be a cserecsapattal kiálló hollandoknak (Eto’o mesterhármast lő), és mivel Japán nem szerez pontot a dánok ellen, továbbjut!

1. Hollandia – 6 pont
2. Kamerun – 4 pont (gk: 5-2)
3. Dánia – 4 pont (gk: 2-4)
4. Japán – 3 pont

F csoport (Olaszország, Paraguay, Új-Zéland, Szlovákia)
A csoport két legerősebb csapata, Olaszország és Paraguay már az első körben összecsap; a meccset egy gyors gólváltást követően a második félidőben beálló Luca Toni dönti el. Szlovákia ezalatt könnyedén veri Új-Zélandot, és készül a minden valószínűség szerint a második hely sorsáról döntő Paraguay elleni összecsapásra, amelyet azonban 3:1-re elveszít. Az olaszok ezalatt vért izzadva, de legyőzik Új-Zélandot, és már készülnek is a nyolcaddöntőre. Igaz, előtte tartalékos összeállításban még döntetleneznek egyet a kedvüket vesztő szlovákokkal, akik miután meghallják, hogy Paraguay vezet (és nyer) Új-Zéland ellen a másik találkozón, már végképp nem strapálják magukat.

1. Olaszország – 7 pont
2. Paraguay – 6 pont
3. Szlovákia – 4 pont
4. Új-Zéland – 0 pont

G csoport (Brazília, Észak-Korea, Elefántcsontpart, Portugália)
Az észak-koreai válogatott tagjai életükben először láthattak testközelből olyan sztárokat, mint Kaká vagy Robinho: álmélkodnak is rendesen a csoport nyitómeccsén, a végeredmény ilyeténformán 5:0. Elefántcsontpart ezután a Chelsea-Barcelona BL-döntő egyetlen gólját szerző Didier Drogba találatával felülmúlják a portugálokat: a halálcsoportnak kikiáltott G jelű négyes kiütéssel és meglepetéssel kezdődik! És majdnem még nagyobb meglepetéssel folytatódik: az észak-koreaiak ugyanis a portugálok ellen megmutatják, tudnak ők futballozni is, ám hiába szerzik meg a vezetést, végül 3:1-re kikapnak. A Brazília-Elefántcsontpart mérkőzésen Luis Fabiano kétszer villan, és ez a Selecaónak elég a győzelemhez. A második helyre ekkor az Elefántok pályáznak a legnagyobb eséllyel: csak le kell győzniük Észak-Koreát (lehetőleg minél nagyobb különbséggel), és kiverik a portugálokat! Ám mindez nem sikerül nekik: kor(e)ai góljuk túlságosan megnyugtatja őket, az ázsiaiak pedig fokozatosan föléjük kerekednek, és fordítanak. A 85. percben megítélt tizenegyes még visszahozhatná az afrikai reményeket, ám azt Drogba kilövi a stadionból, nagy örömet okozva ezzel a nelspruiti stadion mögött focizgató gyerekeknek és az észak-koreaiaknak. A brazilok a vb első nagy rangadóján 1:0-ra megverik a portugálokat, így óriási számolgatás kezdődik: a három 3 pontos csapat közül melyiknek a legjobb a gólkülönbsége? Kié a 100%-os brazilok mögötti második hely?
1. Brazília - 9 pont
2. Portugália - 3 pont (gk: 3-3)
3. Elefántcsontpart - 3 pont (gk: 2-4)
4. Észak-Korea - 3 pont (gk: 2-10)

H csoport (Spanyolország, Svájc, Honduras, Chile)
A nagyok közül talán Spanyolország kapta a legkönnyebb besorolást, ám a szervezett Svájcot nem biztos, hogy könnyű lesz legyőznie; a második helyre pedig akár a dél-amerikai selejtezőkben domborító chilei együttes is odaérhet – szólt a novemberi diagnózis a H csoportról, és utólag mondhatjuk, az elemzők nem is tévedtek sokat. A spanyolok ugyan egyáltalán nem izzadtak meg első meccsükön a svájciak ellen (3:0), de a chileiek tényleg jó játékot mutattak be a hondurasiakkal szemben (4:1). Ezek után igencsak sima meccsnek ígérkezett a spanyol-hondurasi, és nem is kellett csalódnunk: az egyes szakaszokban szinte követhetetlenül cicázó hispánok lazán gurítottak egy négyest. A második helyről tehát tényleg a Svájc-Chile meccs döntött, mégpedig előbbiek javára, köszönhetően egy húsz méteres Barnetta-lövésnek. Az alpesiek az utolsó körben a várakozásoknak megfelelően – ha nehezen is, de – felülmúlták Hondurast (1:0), így a chilei A és a spanyol B csapat meccse tét nélkülivé alacsonyodott. Ettől még a színvonal nem volt éppen alacsony, hiszen az ibériaiak szerettek volna három győzelemmel továbblépni. Ez végül sikerült is nekik, köszönhetően 3:2-es sikerüknek.
1. Spanyolország – 9 pont
2. Svájc – 6 pont
3. Chile – 3 pont
4. Honduras – 0 pont

Nyolcaddöntők (A1-B2, C1-D2, D1-C2, B1-A2, E1-F2, G1-H2, F1-E2, H1-G2)
Az Uruguay-Görögország meccsel kezdődik meg a vb egyenes kieséses szakasza, amely találkozón sokáig egyik csapat sem tudja bevenni a másik kapuját (a görögök nem is akarják), majd a rendes játékidő utolsó tíz percére felgyorsulnak az események: előbb Forlán egy bombagóllal az urukat juttatja vezetéshez, majd szinte az ellentámadásból a favágó Lugano öngóljával egyenlítenek a görögök. A hosszabbítás nem hoz döntést, a tizenegyeseknél azonban a dél-amerikaiak koncentrálnak jobban, és mivel a kopaszodó Gekas az istenek közé vágja a maga büntetőjét, tovább is jutnak.
Nem sokon múlt, hogy a C1-D2 nyolcaddöntő ne német-angol párharc legyen, ám végül nem lett az: az angolok Ghánával játszanak... egy elég szoros meccset, amelyet Rooney duplájával nyernek meg 2:1-re. A végén Essiennek elborul az agya, kiállítta magát – ennek a vb-re nézve már nincs jelentősége, viszont a Chelseavel angol bajnokságot és BL-t nyerő középpályás által lerúgott égimeszelő, Peter Crouch hiányát még megérezhetik a továbbiakban az angolok...
A harmadik nyolcaddöntőben a németek és az amerikaiak feszülnek egymásnak. Utóbbiakat az izomkolosszus Onyewu egy fejessel már az első félidőben előnyhöz juttatja, ám végül a tengerentúliak védelme nem bírja a rájuk nehezedő nyomást, Schweinsteiger bombája révén a németek a második félidőben egalizálnak. A hosszabbításban aztán Klose bólint, Németország a nyolc között!
A csoportkörben egyaránt alulteljesítő argentínok és franciák összecsapása igazi ínyencfalatnak ígérkezik a focirajongók számára, akiknek az argentínokban ezúttal nem is kell csalódniuk: a két gólt lövő és egy gólpasszt is kiosztó, 2009-ben Aranylabdával és FIFA Év Játékosa címmel is kitüntetett Messi által vezett dél-amerikaiak jó játékkal és könnyed, 3:1-es sikerrel lépnek tovább.
Az egyik legsimább nyolcaddöntőnek a Hollandia-Paraguay meccs tetszik, ám korai vezető góljuk a hollandokat úgy tűnik, túlságosan megnyugtatja. A paraguayiak egyre közelebb és közelebb kerülnek az egyenlítésnek, ám Stekelenburg bravúrjai megóvják a góltól a holland kaput. A végére beszálló Babel aztán bebiztosítja az európaiak győzelmét, 2:0 a vége.
A Brazília-Svájc találkozóra nem érdemes sok szót vesztegetnünk, elég annyi, hogy az idén újfent semmit sem nyerő Real Madridban csak szenvedő Kaká mesterhármasának köszönhetően a brazilok laza 4:1-gyel mennek tovább.
Az olasz-kameruni nyolcaddöntő igencsak érdekesnek ígérkezik, ám végül túl keveset mer vállalni támadásban mindkét csapat, 0:0 a 90 perc vége. A hosszabbítás elején egy kameruni hátvéd a kiállítás sorsára jut, az olaszok pedig Gilardino révén három percen belül kihasználják az emberelőnyt, majd még egy afrikai piros lapot kap: elúszni látszik a meccs Kamerunnak. Nem sokáig: a 103. percben egy szép kontra fut végig a pályán, Eto’o egyenlít. Úgy tűnik, tizenegyespárbajba torkollik a drámai meccs, de a 118. minutumban egy szabadrúgáshoz az egész pályafutását orrvédő maszkban lejátszó Chiellini előre jön, és befejeli az olaszok győztes gólját!
Az ősi ellenség spanyolok és portugálok parázs meccset vívnak a nyolc közé kerülésért. Utóbbiak elsősorban Cristiano Ronaldóban bíznak, aki azonban a 10. percben ziccerben hibázik; utólag azt nyilatkozta, zselé csöpögött a szemébe, ezért lőtt olyan gyengén. A labdajáratásra építő, fölényben játszó spanyolok végül a 71. percben szereznek vezetést, mégpedig a Liverpoollal Európa Ligát nyerő Fernando Torres lövésével. Mint utóbb kiderült, ennyi elég is volt a győzelemhez. A meccs után Carlos Queiroz lemond a portugál szövetségi kapitányi posztról, utódja Luis Figo lesz.

Negyeddöntők (5-6. nyolcaddöntő győztese, 1-2, 3-4, 7-8)
Nagy fogadkozás előzi meg a hollandok részéről a brazilok elleni meccset, aminek az első félidejében azonban végig a brazilok passzolgatnak (igaz, sétatempóban); Dunga eközben valamit üvöltözik a kispadról, de a vuvuzeláktól még a mellette ülő segédedző sem érti, hogy mit. A szünetben aztán megmondja játékosainak: néha kapura is lehetne lőni! Dani Alvest ezt szabadrúgásból meg is teszi az 50. percben, ezzel a bombagóllal vezet Brazília. Elkezdenek focizni a hollandok is, beáll a csodacsere, Babel, és egyenlít is, ezzel a narancsmezesek kihúzzák a hosszabbításig. Ott viszont már nincs kegyelem: előbb Robinho cselezi át magát a teljes védelmen, és pöccint a kapuba, majd Felipe Melo is lő egy bombagólt, a Selecao a négy között!
A vb meglepetéscsapata, Uruguay a magabiztos Angliát próbálja megállítani, az első félidőben sikertelenül: Gerrard lökete, és Terry felhőfejese is utat talál a kapuba. Van innen visszaút? A második félidőre bejön a kisebb sérüléssel bajlódó Suárez, és megmutatja: igen; a 65. percre már ismét döntetlen az állás! A hosszabbításban Suárez újra villan, és megszerzi a vb egyik legszebb gólját: kötényt ad Terrynek, megkerüli Ferdinandot, majd a kapust átemelve vezetést szerez! Az angol válaszra a 120. percig kell várni, akkor egy kapu előtti kavarodás után Isten sem tudja, hogy, de az uruguayi kapuba jut a labda! A büntetőrúgásokkal az angolok továbbra is hadilábon állnak, Lampard fölé, Gerrard mellé lő: Uruguay a négy között!
Németország-Argentína: a négy évvel ezelőtti negyeddöntő visszavágója! Akkor tizenegyesekkel nyertek a németek, most rendes játékidőben – az argentínok! Hiába a Nationalelf minden világversenyen megcsodált küzdőszelleme, az immáron csúcsformában futballozó Messivel ők sem tudnak mit kezdeni, 2:1-es sikerükkel Maradona játákosai az elődöntőben!
Olaszország-Spanyolország: ez meg a 2008-as Eb negyeddöntőjének visszavágója (akkor 0:0)! Eddig a spanyolok útja volt a könnyebb, ám ezúttal hiába birtokolták több, mint 70%-ban a labdát, nem tudták bevenni az olasz kaput, amit maga Fortuna védett! Mitöbb, az istenasszony egy ízben elöl is tevékenykedett: a 80. percben Gilardino lövése pont úgy pattant meg Puyolon, hogy Casillas már nem tudta védeni! Hiába lőttek tehát négy kapufát a spanyolok, a szerencsés Olaszország a legjobb négy között! Címvédés készül?!

Elődöntők (1-2. negyeddöntők győztese, 3-4.)
A legjobb négy közé három dél-amerikai és egy európai, a címvédő Olaszország jutott be; az első elődöntőben Uruguay Brazíliával játszott, és az eredményt tekintve a vártnál simábban kapott ki: a két tizenegyespárbajon átesett uruk nem bírták erővel az egész meccses labdanyomozást, az utolsó negyedórában kapott három góllal 3:0 a végeredmény.
A selejtezőkön és a csoportmeccsek során gyengén játszó, ám azóta meccsről meccsre javuló argentínok a többször is óriási szerencsével továbbjutó olaszokkal csapnak össze a másik elődöntőben, amelyen Agüero második félidei találatának köszönhetően előbbiek jutnak vezetéshez. Kitámadnak az olaszok, és ennek meg is lesz az eredménye: a Villarrealt Európa Liga-elődöntőig vezető Giuseppe Rossi egy szép lövéssel egyenlít. Marcello Lippi ekkor ismét vált, hátrébb rendeli a csapatát, ám az argentínokat nem jó ötlet magára húznia egyik csapatnak sem. Mindez a 83. percben bosszulja meg magát, Messi ugratja ki Agüerót, aki elpöcköli a labdát Buffon lábai között. Már későn kezdenek újra támadni az olaszok, Argentína a döntőben!

Bronzmeccs (az elődöntők vesztesei)
A meglepetéscsapat a címvédő ellen a vb bronzmeccsén: Uruguay-Olaszország! Hosszú és unalmas meccs ez, egyetlen gólt dönt: Suárez szép kombináció után veszi be az olasz kaput a 100. percben, ezzel megszerzi a gólkirályi címet.

Döntő (az elődöntők nyertesei)
Az ötszörös győztes a kétszeres vb-első ellen: minden idők legnagyobb téttel bíró brazil-argentín összecsapása – óriási meccsnek ígérkezik a 19. labdarúgó-világbajnokság döntője! A mérkőzés első fél órája leginkább a rugdosódásról szól, Kassai játékvezető Heinzét és Felipe Melót is piros lappal bünteti. Aztán elkezdenek focizni a fiúk, Luis Fabiano egy 40. perces fejessel a brazilokat juttatja vezetéshez! A második félidőre fordul a játék képe, fokozódik az argentín nyomás a brazil kapun, ám az egyenlítésig, Higuaín góljáig a 79. percig kell várni. A hosszabbítás elején Lucio Zidane-módra lefejeli Agüerót, ő is mehet zuhanyozni; majd vitatható tizenegyeshez jut az Albiceleste, Messi pedig Zidane-módra akar a kapuba pöccinteni, ám Julio Cesar kiüti a labdát – épp Messi elé, aki az üres kapuba lő! Nyomnak a brazilok, ám újabb gólt már nem érnek el: az indulatokkal telített össz-dél-amerikai vb-döntőt Argentína nyeri! Ezzel bebizonyosodik az a tézis, ami szerint a nagy csapatoknak elég a vb végső szakaszában jól játszaniuk...

 
Epilógus
A vb-döntő éjszakáján, majd másnapján, harmadnapján (stb.) Argentína örömünnepet ül: mindenki a döntőben tizenegyest hibázó, ám az egyenes kieséses szakaszban káprázatosan játszó – és előre megjósolható módon – a 2010-es Aranylabdát is besöprő Messit ajnározza. A másik ünnepelt sztár Maradona, akinek immáron azt is megbocsátják, hogy nem viszi ki a vb-re Tévezt; amilyen közutálatnak örvendett az Isteni Diego a világbajnokság kezdetén, úgy imádják most: a szövetség elnöke nem fogadja el a lemondását, sőt, élete végéig szóló szerződést írat alá vele – Maradona egyébként két hónappal később, az Ecuadortól elszenvedett 5:0-ás vereséget követően „közös megegyezéssel” távozik posztjáról.
Dunga – ígéretéhez híven – lemond a vb után, utódja a Dél-Afrikában megbukó, és onnan kirúgott Carlos Alberto Parreira lesz. Örömünnepet él egyébként Franciaország is: a nyolcaddöntőbeli vereséget követően távozik Raymond Domenech; utódjául Didier Deschamps-ot nevezik ki...
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Dublin

(Niki, 2010.07.04 00:45)

ezt jol benezted!!! :)
Ne tippmix-elj!

tudodteazt

(papa, 2009.12.14 19:08)

nagyon jól szórakoztam, most már nem is kell nyáron a tévé elé ülnünk, mehetünk uszodába, mert teljesítem a kívánságodat és befizettelek úszásoktatásra
viszont szerintem azt rosszul olvastad ki a kristálygömbből, hogy a spanyolok kiestek, az nem így történt
az mindenesetre kiderül, mennyire szereted c. ronaldót, és tetszett a 100 potyagólos dvd is
suarez érdekes tipp a gólkirályságra
de viszont az az ózonlyuk poén mintha a tévés viccmestertől származna...
mindenesetre gratula