Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Világbajnokság 2014

  Az előző világbajnokságot megelőzően részletes jóslásba https://andrisfoci.eoldal.hu/cikkek/vb-2010/vb-joslat.html bocsátkoztam arról, mi fog történni a tornán. Dicséretemre válik, hogy eltaláltam, Uruguay meglepetéscsapatként bejut az elődöntőbe (érmet végül nem szerzett), ám szinte semmi más nem jött be. Két évvel később, a 2012-es Eb-tipp https://andrisfoci.eoldal.hu/cikkek/eb-2012.html azonban majdnem tökéletesen sikerült: eltaláltam, hogy létrejön az addig parádézó németek és az addig szenvedő olaszok elődöntője, amit meglepetésre utóbbiak nyernek meg. Így sor kerülhetett (a tippben és igazából is) a spanyol-olasz döntőre, amelyet kiütéssel nyernek a hispánok – nálam 3:0-ra, igazából (egy 88. perces góllal elrontva az ügyet…) 4:0-ra. Lássuk, az idei világbajnokság idején is tartani tudom-e a formámat!

 

Előzmények

 Már hetekkel a rajt előtt (tulajdonképpen a BL-döntőtől kezdve) vb-lázban ég a világ Rengeteg kérdés foglalkoztatja a szurkolókat. A klasszis csatárok közül kiket hagy otthon Del Bosque? Scolari behívja-e Kakát, Robinhót, esetleg Ronaldinhót? Milyen frizurát választ a nyitómeccsre Neymar? A fogadóirodák nem sokat változtatnak a februári oddsokon: Brazíliát tartják a legesélyesebbnek, a spanyolokat csak a negyedik helyre sorolják.

 

A csoport

 A vontatott világbajnoki nyitómeccsek hosszú sorába illeszkedik a brazil-horvát találkozó. Az eltiltott Mandzukicot nélkülöző déli szomszédaink láthatóan elégedettek lennének a 0:0-lal, de a brazilok Fred révén csak begyötörnek egy gólt. Mexikónak ugyanez nem sikerül Kamerun ellen, mivel pedig Eto’o tizenegyest hibáz, marad a 0:0. A Konföderációs Kupán már összecsapott Brazília és Mexikó, és most sem születik meglepetés: a rendező Neymar vezérletével 3:0-ra nyer. A horvátok 2:0-ra verik Kamerunt, így az utolsó körben Mexikó ellen megelégednek az 1:1-gyel, a Kamerun ellen tartalékosan is gálázó (4:1) brazilok mögött ők szerzik meg a második helyet.
1. Brazília – 9 pont
2. Horvátország – 4 pont
3. Mexikó – 2 pont
4. Kamerun – 1 pont

 

B csoport

 A halálcsoport mindjárt az előző vb-döntő visszavágójával kezdődik, a spanyolok ezúttal is 1:0-ra nyernek Hollandia ellen. Hiába, nem lehet mindig a magyar válogatottal játszani… Chile látványos meccsen 3:1-re veri az ausztrálokat, akikkel aztán a hollandok jobban megszenvednek a második körben (1:0 van Persie góljával). Chile ezt követően majdnem hatalmas meglepetést okoz: Alexis Sánchez góljával és kiváló játékával már kettővel vezetnek a spanyolok ellen, ám hiába küzd a Európa Liga-győztes Vidal három ember helyett is, 2:2 a vége. A harmadik fordulóban a spanyolok lazán gurítanak egy hármast az ausziknak, a másik továbbjutó hely pedig a holland-chilei meccsen dől el. Előbbieknek győzelemre van szüksége, és előnybe is kerülnek, de Vidal még a szünet előtt egyenlít. A hihetetlenül izgalmas végjáték során Robben megnyeri a meccset az Oranjénak. Az egész világ a szimpatikus és ütőképes, de túl nehéz sorsolást kapó chilei csapatot sajnálja; miért nem juthat tovább három csapat egy csoportból?
1. Spanyolország – 7 pont
2. Hollandia – 6 pont
3. Chile – 4 pont
5. Ausztrália – 0 pont

 

C csoport

 Ez is kiegyenlített csoport, csak éppen az innen továbbjutóknak szerenyi esélye sem lesz az éremszerzésre. A két legnagyobb sztárját, a sérült Falcaót és az eltiltott Guarínt nélkülöző Kolumbia az első meccsen Görögországgal találkozik, és mivel korán előnybe kerül, a görögöknek tőlük szokatlan módon támadniuk kell; pontot azonban az európaiak nem szereznek ezen a meccsen. Elefántcsontpart Drogba utolsó nemzetközi tornájára készül, ám túl óvatosan nyit Japán ellen, a taktikus Zaccheroni-csapat előnybe kerül; Yaya Touré aztán villan egyet, döntetlen a vége. Öt nappal később még egy döntetlen következik, az elefántok az immár Guarínnal megerősített Kolumbia ellen is 1:1-re végeznek. Japán fordulatos meccsen legyőzi a görögöket, így szintén 4 pontos. A görögök már kiestek, de az utolsó körben nagyon is komolyan veszik az Elefántcsontpart elleni meccset. Az afrikaiak egy győzelemmel továbbmehetnének, de még a döntetlent is csak a hajrában tudják kicsikarni. Drogba így sose játszik világbajnokság kieséses szakaszában, könnyeivel küzdve búcsúzik. Ha minden igaz, mégsem tér vissza a jövő évi Afrikai Nemzetek Kupájára, bár erre azért inkább ne vegyünk mérget. Eközben Japán a hosszabbításban szerzett góllal megveri Kolumbiát, és csoportelsőként megy tovább.
1. Japán – 7 pont
2. Kolumbia – 4 pont
3. Elefántcsontpart – 3 pont
4. Görögország – 1 pont

 

D csoport
 Hét világbajnoki cím birtokosai egy csoportban: Uruguay, Anglia és Olaszország mellett Costa Rica az outsider. Az uruk kezdenek a kiscsapat ellen, amely jól játszik, sőt, vezetést is szerez, de a Premier League gólkirálya, Suárez, és a Ligue 1 góllövőlistájának második helyezettje, Cavani megfordítja a meccset. Olaszország egy szerencsés góllal veri a halványan játszó angolokat. Akik aztán Uruguay ellen még inkább visszaesnek, tulajdonképpen semmi esélyük sincs a pontszerzésre sem: nagyjából, mint a chileiek elleni Wembley-beli barátságos mérkőzésen néhány hónappal korábban. Az olaszok is különösebb gond nélkül győzik le Costa Ricát, így már két kör után eldőlnek a lényegi kérdések, noha sokan ezt a négyest gondolták a legizgalmasabbnak. Anglia végül szerez egy pontot Costa Rica ellen, az olaszok és az uruguayiak pedig kiegyeznek egy békés döntetlenben.
1. Olaszország – 7 pont
2. Uruguay – 7 pont
3. Anglia – 1 pont
4. Costa Rica – 1 pont

 

E csoport

 Ez a leggyengébb csoportok közül való. Svájc Ecuadorral kezd, és egy igazán jó mérkőzésen 3:2-re nyer; a dél-amerikaiak támadójátéka még a tragikus hirtelenséggel elhunyt csatár, Chucho Benítez nélkül is hatékony, a védelem viszont… Franciaország sokáig csak szenved Honduras ellen, Valladares kapus és védelme ezen a vb-n is megmutatják, mit tudnak, de aztán beáll Giroud, és megszerzi a győztes gólt. A franciák ezután Svájccal találkoznak, és bár most sem játszanak kiemelkedően, egy döntetlenre jók. Ecuador második 3:2-es meccsét (ezúttal Honduras ellen) már megnyeri. Nekik ettől függetlenül az utolsó meccsen meg kéne verniük Franciaországot a továbbjutáshoz, de csak 1:1-re futja, a három meccs alatt szinte semmit nem mutató francia együttes befut (vagy inkább beslattyog) a második helyre. Svájc az előző vb-hez hasonlóan ezúttal is 0:0-ra végez Hondurasszal, de ezzel most megnyerik a csoportot.
1. Svájc – 5 pont
2. Franciaország – 5 pont
3. Ecuador – 4 pont
4. Honduras – 1 pont

 

F csoport

 Argentína mindjárt az első meccsen megmutatja, ki az úr a háznál: három góllal megverik a sokak által titkos esélyesnek kikiáltott Bosznia-Hercegovinát. Nigéria iszonyatos szenvedés árán, de begyűjti az oly fontos három pontot Irán ellen (1:0). Az argentínok aztán Iránnak sem adnak esélyt; bár meglepetésre kapnak két gólt is, simán nyernek. A lényeg azonban a Nigéria–Bosznia-Hercegovina mérkőzés: egyértelmű, hogy itt dől el a második hely sorsa. Mindkét csapat érezhetően nagyon óvatos, ám a második félidő elején felpörögnek az események: Nigéria egy vitatható tizenegyessel előnybe kerül, sőt, egy gyors kontrából bevágja a másodikat is. A Manchester Cityvel a Premier League kiélezett véghajrájában végül aranyérmet szerző Dzeko ezután gyorsan szépít, az egyenlítés azonban elmarad: az Afrikai Nemzetek Kupájának címvédője továbbjut a csoportkörből! De azért nem a legjobb kedvvel: Argentína őket is simán elintézi az utolsó meccsen. Irán a másik találkozón majdnem megszerzi első pontját, de Dzeko ezúttal is villan egyet, Bosznia-Hercegovina győzelemmel búcsúzik.
1. Argentína – 9 pont
2. Nigéria – 6 pont
3. Bosznia-Hercegovina – 3 pont
4. Irán – 0 pont

 

G csoport

 A németek és a portugálok 2006-ban vb-bronzmeccset játszottak, két éve, az Eb-n pedig már a csoportban összefutottak – ahogy most is; ezúttal ráadásul mindjárt a négyes nyitómeccsén. Magas színvonalú, de óvatos meccs ez, végül a németek 2:1-re nyernek. Ghána és az Amerikai Egyesült Államok az előző két vb-n találkoztak, mindkétszer Ghána nyert 2:1-re; most csak egy gól születik, amit Asamoah Gyan ér el. Az afrikaiaknak aztán Németország ellen már kevesebb babér terem, az előző vb-n csak eggyel kaptak ki a Nationalelftől, most viszont kettővel. Portugália javít, és (vajon kinek a vezérletével?) legyőzi az amúgy jól játszó USA-t: az utolsó kör előtt tehát a németek már biztos továbbjutók, az amerikaiak biztos kiesők. E két csapat utolsó körbeli meccse aztán meglepetést hoz, Jürgen Klinsmann csapata legyőzi a szövetségi kapitány szülőhazájáét. Portugália és Ghána Brazíliavárosban csap össze a másik továbbjutó helyért, amelynek sorsa aztán elég gyorsan eldől, miután Cristiano Ronaldo bevág újabb két gólt, amellyel csoportgyőzelemre vezeti együttesét.
1. Portugália – 6 pont
2. Németország – 6 pont
3. USA – 3 pont
4. Ghána – 3 pont

 

H csoport

 Két sötét ló is a H csoportban kapott helyet: Belgium és Oroszország is jó erőkből áll, de hosszú távon nem biztos, hogy fel tudják venni a versenyt a legnagyobbakkal. A Vörös Ördögök legalább jól kezdenek: a Chelsea-vel BL-döntőt játszó Eden Hazard és az Evertonnal a Premier League negyedik helyéről éppenhogy lemaradó Lukaku góljaival elintézik Algériát. Az oroszok viszont nem tudnak egyet sem begyötörni a szervezett dél-koreaiak kapujába, sőt, örülhetnek, hogy az ellenfél kontrái közül egy sem zárul eredménnyel. A belga-orosz meccs is döntetlennel zárul, de itt már korán megkezdődik a gólgyártás, így az egyik csapatnak mindig rohannia kell az eredmény után; 2:2 a vége. Dél-Koreának Algéria ellen már kezdeményeznie is kéne, de ez nem megy nekik – mivel pedig az afrikaiak támadójátéka a nagy tornákon tőlük megszokott szintet üti csak meg (azaz a nullát), itt sem születik döntés. A harmadik körben Belgium megmutatja, hogy lehet feltörni az ázsiai védelmet: például pontrúgások utáni fejesekkel. A végére Dél-Korea szétesik, 4:0-ás győzelmével a belga csapat csoportelső, retteghetnek a németek. Az oroszok nagy szenvedés után, hátrányból fordítva legyőzik Algériát, így ők is továbbmennek.
1. Belgium – 7 pont
2. Oroszország – 5 pont
3. Dél-Korea – 2 pont
4. Algéria – 1 pont

 

Nyolcaddöntő

 A hollandoknak kijut a jóból: miután a legkeményebb csoportból továbbverekedték magukat, rögtön a 100%-os Brazília vár rájuk. Azért itt is tartani tudják a lépést, Fred gólja után a második félidőben egyenlítenek. Hosszabbításra végül nem kerül sor: a tapasztalatlan holland hátvédsor néhány perccel a vége előtt meginog, Neymar a negyeddöntőbe lövi a rendezőt.
 Japán és Uruguay meccsével kapcsolatban sok akcióról nem lehet beszámolni. Zaccheroni fegyelmezett játékosai óriási futómennyiséggel meggátolják az uruguayi csatársztárok kibontakozását. A gól nélküli rendes játékidőt követő hosszabbításban aztán Kagawa egy villanásával tovább is lövi az ázsiaiakat. A fejüket vesztő dél-amerikaiak közül az utolsó percekben két játékost is leküld a játékvezető.

 Spanyol-horvát meccs legutóbb az Eb csoportkörében volt, akkor a legvégéig kellett várni a spanyolok (és a meccs) egyetlen góljára. Most ez már a második félidő elején megszületik, miután David Silva zseniálisan szolgálja ki Iniestát. A kemény védekezésüket feladó horvátoknak több lehetőségük is nyílik az egyenlítésre, melyek közül a legnagyobbat a Bundesliga gólkirályi címéről szoros versenyben lemaradó, de a Német Kupa fináléját eldöntő Mandzukic hagyja ki. A spanyolok megkezdik szokásos „1:0-ás menetelésüket”…

 Olaszország ellen Kolumbia meglepően hamar vezetéshez jut, ám az öröm korainak bizonyul. A veterán Pirlo csapata élére áll, és két gólpasszával jelentős szerepet játszik abban, hogy az olaszok már a második félidő elejére megfordítják a meccset. A kitámadó kolumbiaiak ezután még kontrából is kapnak egyet, a végére pedig fel is adják, hogy feltörjék az immár szilárdan záró olasz reteszt.

 Svájc és Nigéria számára itt a nagy lehetőség: az óriásokat elkerülve valamelyikük besurranhat a legjobb nyolc közé. Az alpesiek kezdetben fölényben játszanak, és a vezetést is megszerzik, ám aztán fokozatosan átadják a terepet. Sokáig úgy tűnik, bejön a kockázatos taktika, de néhány perccel a lefújás előtt Ambrose egy kapu előtti kavarodás során begyötri az egyenlítő gólt. A vb során először tizenegyesekre kerül sor. Enyeama kapus két lövést is hárít a hatból, csapattársai közül azonban hárman is hibáznak, Ottmar Hitzfeld a negyeddöntőbe vezeti Svájcot.

 Oroszország a selejtezők során megverte és megelőzte Portugáliát, a világbajnokság azonban más tészta. Itt Cristiano Ronaldo tarthatatlan, két góllal és egy gólpasszal 3:1-es sikerre vezeti csapatát. Capello újabb válogatott élén bizonyul sikertelennek (szerződését azért kitölti a következő, oroszországi vb végéig).

 Argentína-Franciaország már a legjobb 16 között: ilyen, amikor egy klasszisokkal teletűzdelt csapat nem tudja megnyerni a csoportját. Erre a találkozóra legalább felpörögnek a franciák, és jobban játszanak, mint eddig bármikor. Messit ki is tudják kapcsolni a játékból, sőt, Benzema révén akár nyerhetnének is, ám a végén érkezik Lavezzi, és még hosszabbra nyújtja csapata hibátlan szériáját. Argentína úgy marad állva, hogy immár túl van a hosszú tornákon törvényszerűen előforduló egy gyengébb meccsén is…

 Most derül ki igazán, mennyit is tud a belga csapat – ezúttal már egy igazi gigász, a német válogatott sorakozik fel a túloldalon. Joachim Löw csapata utolsó csoportmeccsét elkényelmeskedte (így lemaradt a csoportelsőségről), és ezúttal sem tud igazán felpörögni. De nagy baj csak a 74. percben történik: Mirallas védhetetlennek legkevésbé sem tűnő lövésével Neuer nem tud mit kezdeni. A német kispad azonban hosszú: beáll Schürrle, és azonnal egyenlít is. Mégsem veszett ki a német küzdőszellem?! A hosszabbításban a Nationalelf a győzelemért támad, de egy kontrával Eden Hazard elszalad, kiszolgálja Mirallast, aki másodszor is betalál a kapuba. Hátul Kompany és társai továbbra is rendíthetetlenek, Belgium Németországot kiütve bekerül a negyeddöntőbe!

 

Negyeddöntő

 Portugáliának úgy tűnik, a csoportkörben nehezebb ellenfelei voltak, mint az egyenes kieséses szakaszban. A svájciak a fárasztó és idegölő Nigéria elleni mérkőzést még láthatóan nem pihenték ki eléggé, Hitzfeld pedig ugyan frissít a csapatán, de így nem tud igazán minőségi játékosokat a pályára küldeni. Ronaldo ezúttal halványabb, de így is sima 2:0 a vége.

 Brazília eddig minden meccsét jó teljesítménnyel nyerte, és a Konföderációs Kupán 3:0-ra legyőzött Japán ellen is toronymagas esélyes. De az ázsiaiak bírják erővel a labda utáni nyomozást, Neymarnak és társainak pedig ezúttal nem megy a játék. Kevés helyzet alakul ki, 120 perc után is 0:0 az eredmény: a sorshúzáshoz hasonlítható tizenegyespárbajra marad a döntés. Japán egy lépésre a szenzációtól! Végül ez nem jön össze nekik. Az első nyolc lövő nem hibázik, a kiváló pontrúgásairól ismert Honda azonban igen. Brazília szenvedve ugyan, de bejut az elődöntőbe, Hondát pedig még a sportszerű Dante sem tudja megvigasztalni. A japánok egy lépésre voltak életük legnagyobb eredményétől…

 Argentína-Belgium negyeddöntőre (legalábbis utóbbiak Németország elleni sikerére) a németalföldiek szurkolóin kívül talán senki sem számított. Ha viszont már itt vannak, most is megmutatják! Messit még a franciáknál is hatékonyabban semlegesítik, miközben a zseni nélkül társai sem muzsikálnak fényesen. Ez alól talán csak Agüero jelent kivételt, ő egyenlíti ki a tarthatatlan Eden Hazard gólját az első félidő végén. A 80. percben azonban a védelemben világklasszis teljesítményt nyújtó Kompany elöl is mutat valamit, Eden Hazard szabadrúgása után befejeli a győztes gólt. Belgium a legjobb négy között!

 Spanyol-olasz már megint. Az utóbbi időben rendre összefutott a két csapat, hogy mást ne említsünk, az Eb döntőjében előbbiek nyertek négy góllal. Most természetesen szorosabb a meccs, ami ezúttal is magas színvonalú. Az első félidő derekán az egész vb-n eddig szinte semmit nem mutató Balotelli használja ki a spanyol védelem bizonytalankodását, ám a második félidőre nő a spanyol nyomás, és a csereként beküldött Pedro egyenlít. A hsszabbításra is marad izgalom. A spanyolok hátul továbbra is ingatagok, Olaszország akciógólt mégsem tud már többet elérni. Szabadrúgásból azonban Pirlo beveszi Casillas kapuját, és már csak negyedórát kéne kihúzniuk a kék mezeseknek. A 115. percben viszont a már a korábbi meccseken is vitathatóan ítélkező Cüneyt Cakir játékvezető befúj egy kétes tizenegyest a spanyoloknak, amelyből megszületik az újabb egyenlítés. Tizenegyest pedig még rúgnak néhányat a fiúk az este során: a büntetőpárbajt 8:7-re a spanyol együttes nyeri.

 

Elődöntő

 A két portugál nyelvű nemzet egymás ellen, avagy Neymar vs. CR. Hihetetlenül parázs mérkőzés ez, melyen kétszer villan a piros lap, Meirelest és Ramirest is leküldi a játékvezető. Azért foci is van. Előbb Dani Alves lövi ki nagy erővel a felső sarkot, majd Bruno Alves révén egyenlítenek a portugálok. A két sztár nagyrészt észrevétlen, Ronaldo azonban a rendes játékidő végén egy gyors csel után eleresztett lapos lövéssel a döntőbe juttatja csapatát. A megfontolt Scolari mestert leszámítva a teljes rendező ország könnyekben tör ki, Neymar még a frizuráját is összeborzolja – néhány nap múlva pedig már ismét a vb és a pénzszórás elleni tüntetésekről ad hírt Brazíliából a sajtó…

 A címvédő, és a passzjátékot tökélyre fejlesztő spanyol válogatott a kemény védekezésére és Eden Hazard megiramodásaira építő meglepetéscsapat ellen: a második elődöntőben Spanyolország Belgiummal csap össze. Ha a két ismert stratégia közül valamelyik győzelemre vezetne, az nem keltene akkora szenzációt, ez a végkifejlet viszont igen: Spanyolország a sérülés miatt beküldött tartalék balhátvéd, Azpilicueta bombagóljával nyer 1:0-ra. Mint amikor a csatársztárok garmadáját felvonultató Manchester City-Chelsea rangadót Ivanovic balosa (!) döntötte el…

 

Bronzmeccs

 Brazília Belgium ellen vigasztalódhat, és fordítva. Itt már nincs akkora tét – a viszonylagos megkönnyebbültség pedig fordulatos, jó meccset eredményez, ahogy az például a legutóbbi vb-bronzmeccsen is történt. Lukaku révén a vendégek kerülnek előnybe, a gólt szerző és gólpasszt adó Neymar vezetésével azonban Brazília 3:1-re fordít, és végül a két gólos különbségből egyet meg is őriz a lefújásig.

 

Döntő

 Ibériai rangadó a fináléban: újabb parázs meccs, amelyen két technikailag tökéletesen felkészített együttes találkozik. A meccs elején a portugálok letámadása eredményes, többször is megzavarják a még mindig ingatag spanyol védelmet. Bruno Alves azonban brutálisan jár el David Silvával szemben, amiért piros lapot kap – innentől pedig megváltozik a játék képe. A portugálok alig tudják megtartni a labdát, és egyáltalán nem jelentenek veszélyt. A spanyol nyomás pedig a 70. percre góllá érik, Silva nemes bosszút állva csavar a kapuba. A végén a  kitámadó porrtugál csapat kontrából akár több gólt is kaphatna, a kiütés azonban ezúttal elmarad, a címvédéshez a spanyoloknak elég az 1:0, ezt pedig el is érik.
1. Spanyolország
2. Portugália
3. Brazília
4. Belgium

 

 

 A tiki-taka továbbra is verhetetlennek tűnik, bár a spanyol csapat bírálói megjegyzik, hogy a kulcsfontosságú szituációkban, amikor rosszul állt az együttes szénája, a bírók sorsdöntő ítéletekkel támogatták őket (még ha például Bruno Alves döntőbeli kiállítását a portugálokon kívül mások nem is vitathatják). Del Bosque szobrát elkezdik faragni Madridban, Pep Guardiola pedig azt nyilatkozza, hogy a spanyol válogatott játéka – Lionel Messi ide vagy oda – messze jobb, mint amilyen az ő Barcelonájáé volt. (Ez mellesleg nem igaz.) Messit amúgy az egész szezonban és a világbajnokságon nyújtott várakozáson aluli teljesítménye után rengeteg kritika éri, a vb gólkirályi címét bezsebelő Cristiano Ronaldo személyesen is kifejti, hogy ő jobb argentín riválisánál. A leginkább azonban a német válogatott szerepelt le. A Bayern-Dortmund vegyes csapattól minimum érmet vártak szurkolóik (igazából persze az ezüsttel vagy a bronzzal sem biztos, hogy beérték volna), ehhez képest még a legjobb nyolc közé sem jutott be a csapat. Löw kapitány beszámolóját komor hangulatú megbeszélésen hallgatják meg a szövetség vezetői, de végül bizalmat szavaznak neki a következő Eb végéig. Ha akkor sem tud aranyérmet szerezni, megválnak tőle – de ez már egy másik történet.

 

2014. február, április

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tsvetomir@sixtyninemedia.com

(Tsvetomir, 2022.07.29 08:57)

Sziasztok!
Egy évek óta Magyarországon tevékenykedő affiliate marketing cég nevében írok nektek, amely a szerencsejátékban utazik (sportfogadás & kaszinó). Olyan oldalakat keresünk, ahol van lehetőség do-follow linkek vásárlására, illetve egyéb reklámozási lehetőség is érdekelne bennünket:
* Állandó do-follow link egy általunk/általatok megírt cikkben
* Bannerek, sitewide linkek & bannerek (footer, sidebar) egy do-follow linkkel, ami az oldalunkra mutat
* Linkek már korábban megírt anyagokhoz / niche edit
Amennyiben felkeltettük az érdeklődéseteket, kérlek írjatok egy e-mailt (magyarul vagy angolul, ahogy jobb nektek).